Ok moje niedopatrzenie z tym przywitaniem,sorry, myslałem ze ktos pomoze bo tylko tej naklejki nie nmoge zdobyc !
[O1] wędrujący problem - elektronika?
Zwiń
X
-
[O1] wędrujący problem - elektronika?
Witam...pisze że problem jest wędrujący bo taki jest ale po kolei....zaczelo sie jak zamontowalem diody led w nogach....lutowalem sie w lampke sufitową i cos jakby pykło...a niech sobie pyka pomyslalem ale zamontowalem diody a tu postojówki led mrygaja jak stroboskop jak zamykalem auto az sie jedna przepaliła....zmieniłem za stare zarówki oswietlenie nóg usunąlem przenoszac na drzwi a problem powedrowal gdzie indziej...pojawiło sie dodatkowe mrygniecie swiatel przy zamykaniu auta kluczykiem....po jakims czasie przenioslo sie na lampy przod i spalilo jedna zarówke...zmienilem zarowke to znowu jak zamykam na dwa razy to po drugim razie caly czas piszczy i musze otwierac i zamykac na raz...a ostatnio nie domykaja sie okna przy zamykaniu
czy ktos mi powie co sie stalo co zepsulem uszkodzilem spalilem i ile by to kosztowalo?
-
-
aku jest nowy zmieniony jakis miesiac temu...przed zmiana tak bylo i po zmianie tak jest...teraz sa te objawy...dlatego o tym pisze bo zaczyna to byc denerwujace....co chwile cos innego...jedno ustepuje pojawia sie drugie...ile taki przekaznik kosztuje i czy kupie go w sklepie z czesciami czy w jakims elektronicznym
Komentarz
-
-
ok kupie i zobaczymy...jak kupie to sie odezwe..narazie mam oswietlenie drzwi kierowcy z lampki w drzwiach wiadomo której.podlaczona jest i lampka i led.....chcialbym oswietlic kazde drzwi i przod w nogach...tyl byc moze jeszcze nie zastanawialem sie nad tym....myslalem o podlaczeniu takim ze jak otworze drzwi to bedzie swiecic w nogach i drzwi ale tez takim jednoczesnie ze przy zamknietych drzwiach zapalic lampke nad glowa pasazera czy kierowcy (lampka boczna w lampce sufitowej) i zeby w nogach tez swiecilo
chyba ze masz inna propozycje?!?!?
a tak w ogole a jak po kupnie tej plytki nic sie nie zmieni to co wtedy?
Komentarz
-
-
karlito1982, z OI to jestem "słaby" 8) , ale gdy jest centralny zamek ( a u ciebie jest ) to lampka podświetlenia wnętrza jest sterowana właśnie z centralki zamka. Jeśli przy "lutowaniu" w lampce zrobiłeś jakieś zwarcie to mogło się coś przysmażyć w sterowniku centralnego zamka i stąd te problemy. Jeśli jesteś 100%, że usunąłeś wszystkie "przeróbki" to najłatwiej było by spróbować podmienić sterownik zamka na inny i zobaczyć czy jest lepiej.
EDIT.
Teraz spojrzałem, że ty masz Elegance, to u Ciebie jest pewnie, zamiast gołego sterownika centralnego, sterownik elektroniki komfortowej ( elek. szyby itp. ). Oczywiście powyższe wnioski są nadal aktualne, tylko ewentualny koszt wymiany modułu pewnie będzie wyższy...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Prawdopodobnie uszkodziles modul komfortu.
Modul komfortu jest odpowiedzialny za sterowanie lampki i centralnego zamka.
Podlacz VAGa i zobacz czy nie ma zadnych bledow w nim.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Oczywiście że wystarczy jeszcze będziesz miał luz prądowy i to sporyZ tego co pamiętam to te przekażniki są 2 A. Ja przerobiłem ostatnio zasilanie DVD w aucie na tej płytce i jeszcze mam luz a monitorki 2 sztuki mało nie ciągną
Kwestaj żebyś dobrze podłączył.JA pracuje na nich na co dzień i ładnie sterują sygnalizatorami w alarmach.
Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
-
picia136, kupilem pulsara pu1 awz 510. co teraz?
rozumiem ze po jego zainstalowaniu oswietlenie bedzie dzialac idealnie tak jakbym chcial a opisane problemy powinny zniknac
a jak nie to sprawdzimy pomysl kowala
[ Dodano: Sob 14 Maj, 11 21:41 ]
po podpieciu auta pod vag wyskoczylo
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent
to jest sterownik silnika
a numer
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
928 Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy - F220
czyli co modul komfortu czy co do wymiany?
[ Dodano: Pon 16 Maj, 11 13:54 ]
a i jeszcze ciekawostka. po podpieciu vaga wykasowaniu błędów dosłownie w godzine spalila sie żarówka mijania. przypadek?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karlito1982picia136, kupilem pulsara pu1 awz 510. co teraz?
rozumiem ze po jego zainstalowaniu oswietlenie bedzie dzialac idealnie tak jakbym chcial a opisane problemy powinny zniknac
a jak nie to sprawdzimy pomysl kowala
[ Dodano: Sob 14 Maj, 11 21:41 ]
po podpieciu auta pod vag wyskoczylo
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent
to jest sterownik silnika
a numer
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
928 Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy - F220
czyli co modul komfortu czy co do wymiany?
[ Dodano: Pon 16 Maj, 11 13:54 ]
a i jeszcze ciekawostka. po podpieciu vaga wykasowaniu błędów dosłownie w godzine spalila sie żarówka mijania. przypadek?
Komentarz
-
-
widze że jednak chyba nikt nie jest w stanie pomóc
[ Dodano: Czw 23 Cze, 11 19:33 ]
czytam i czytam i chyba napewno bedzie to moduł komfortu...a nawet moze i alarm jesli dobrze doczytałem....zauważyłęm kolejna sprawe....szyba pasażera przy zamykaniu przyciskiem nie zawsze sie dosuwa do konca i trzeba przytrzymac przycisk....a przy otwieraniu i zamykaniu kluczykiem w drzwiach dziala wszystko bez problemu
Komentarz
-
-
problem rozwiązany
dziekuje wszystkim za chęc pomocy a największe podziekowania i najwiekszy PLUS należy sie koledze Krzycho-63, który cierpliwie i krok po kroku mnie pokierował co robici nawet taki laik elektroniczny jak ja sobie poradził
powodem całego zamieszania był świrujący alarm z powodu jednego malutkiego przetartego kabelka :shock: między drzwiami kierowcy a karoserią
moduł komfortu i inne rzeczy nie miały z tym nic wspólnego. kabelek zlutowany i wszystko działaKrzycho-63, dzieki raz jeszcze
Komentarz
-
Komentarz